Choa Chu Kang Public Library: Community Wall

Client: Choa Chu Kang Public Library

THE BRIEF

With the theme of (Re)connect With Nature, the revamped Choa Chu Kang Public Library is the first in Singapore to be built around the concept of sustainability.

With the revamp, the library wanted to create a community wall that features Choa Chu Kang’s agricultural heritage and be an interactive space for community engagement.


THE IDEA

The feature wall is transformed into a pop-up story with anecdotes and blurbs hidden between layers and panels. At each end of the feature wall are animated stories that take a deeper dive into the personalities that shaped Choa Chu Kang’s development.

With a magnetic system, a modular, changeable and nature-themed interaction area was created on another wall to engage with visitors.

WHAT WE DID

  • Ideation & Conceptualisation
  • Experience Design
  • Carpentry & Fabrications